×
میز کار   پروفایل  

چگونه در آزمون ها برای خود هدف‌گذاری کنیم؟

چگونه در آزمون ها برای خود هدف‌گذاری کنیم؟

هدف و هدف داشتن

هدف داشتن در سال کنکور یکی از ضروری ترین وسیله ها برای رسیدن به موفقیت است . جمله معروف «یک احمق با برنامه می تواند یک نابغه بی برنامه را شکست دهد » را شنیده اید ، پس حتما باید یک هدف داشته باشید . در این مطلب با ارائه هفت گام به شما کمک می کنیم تا یک هدف خوب داشته باشید.

 

گام اول : به دقت مشخص کنید چه میخواهید

هدف واقعی، هدف مشخص، ویژه، قابل اندازه‌گیری و زمان بندی شده است. هدفی که هدف نیست، آرزو یا امیدی نامشخص و مبهم است، خیالی است که در هوا معلق است. مردمانی که اهداف خاص و شفاف دارند کسانی هستند که خیلی دقیق می‌دانند چه می‌خواهند و از کسانی که زندگی خود را با بهترین ایده‌ها سپری می‌کنند بسیار متفاوت هستند. توانایی تصمیم گیری دقیق درهر مرحله از زندگیتان، یکی از مهمترین مسئولیت‌های زندگی بزرگسالی شماست. وقتی اهداف خود را مشخص کردید، توانایی شما برای تنظیم و مدیریت زمان تا حد بسیار زیادی افزایش مییابد. 

 

از وقت خود به خوبی استفاده کنید.

وقتی عادت کردید تنها کارهایی را انجام دهید که شما را به سوی هدفتان سوق می دهد، زندگی شما اوج می‌گیرد. نتایج بهتری می‌گیرید و بزودی در هر ساعت از روز، خود را مشغول انجام دادن کارهایی می‌بینید که به‌گونه‌ای به شما کمک می‌کند. دیگر وقت اضافی برای فعالیت‌های که به دستیابی به اهداف شما کمکی نمی کنند، ندارید. وقتی اهدافتان را برای خودتان مشخص کنید و درست بدانید که چه میخواهید، هر روز بیشتر از دیروز نسبت به فعالیت هایی که کمکی به پیشبرد اهدافتان نمی‌کنند ، بی‌تفاوت می‌شوید. کمتر تلویزیون نگاه می‌کنید. با دوستان کم تر رفت و آمد می‌کنید و فعالیت‌های اجتماعی شما خاص می‌شود. وقت خود را تنها با افرادی که از بودن با آنها لذت می برید و کسانی که می‌توانید از آنها مطلبی یاد بگیرید یا نفعی به شما می رسانند، سپری می‌کنید.

 

گام دوم : اهداف خود را مکتوب کنید

وقتی اهدافتان را می‌نویسید اتفاقی بسیار باورنکردنی بین مغز و دستتان رخ می‌دهد. وقتی قلم و کاغذ برمی دارید و اهدافتان را می‌نویسید به گونهای همزمان قانون آرزو، جاذبه و هماهنگی و تطابق را فعال می‌کنید. اهداف مکتوب قدرت تصمیم‌گیری شما را افزایش می دهد و شما را در انجام دادن هر آنچه برای دستیابی به اهدافتان لازم است مصمم می‌کند. سرعتی که برای دستیابی به اهداف خود دارید پس از نوشتن آنها به گونهای معجزه‌آسا افزایش می‌یابد. نوشتن اهداف، احتمال دستیابی به آنها را 10 برابر بیشتر می کند؛ یعنی 1000 درصد !

 

گام سوم : بهای رسیدن به خواسته ای خود را بپردازید

فهرستی از کارهایی که قصد انجام دادن آن را دارید و با آنها می خواهید هدف خود را به واقعیت تبدیل کنید تهیه کنید. آیا می‌خواهید هر روز کمی زودتر مطالعه تان را شروع کرده، اندکی سخت تر درس بخوانید و کمی دیرتر دست از کار بکشید ؟ بنویسید. آیا می‌خواهید اطلاعات و مهارت خود را به روز کنید و دوره‌های آموزشی اضافی را بگذرانید ؟ دوباره بنویسید. قانون علت و معلول، قانون آهنین عالم هستی است.

 

گام چهارم: برنامه‌ریزی کنید و طرح کامل اهداف خود را تهیه کنیدج

برنامه ای کتبی تهیه کنید. سپس فهرست اهداف خود را بر اساس اولویت آنها سازمان دهی کنید. مهمترین اهداف شما کدام ها هستند؟ برنامه‌ریزی برای اقدام کردن، مسیر ادامه‌ی راه را به شما نشان می‌دهد. سطح باور شما را بالا می برد و میل و آرزوی شما را برای اهدافتان تشدید و تقویت می کند.به تدریج متقاعد می شوید که هدف شما به راستی انجام شدنی و قابل دستیابی است.

 

گام پنجم: طرح و برنامه‌ی خود را عملی کنید

هر طور شده در جهت هدف خود اقدام کنید. وقتی هدفی را مشخص کردید، آن را بنویسید، بهایی را که میخواهید بپردازید تعیین کنید و برنامه‌ای بنویسید و بی‌درنگ اقدام کنید. مطمئن شوید کاری انجام دادهاید. از قانون جذب کمک میگیرید. وقتی اقدام می‌کنید درباره‌ موضوع با خود و دیگران صحبت می‌کنید و می‌گویید که نسبت به هدف خود به راستی جدی هستید.

 

گام ششم: هر روز کاری انجام دهید

هر روز قدمی بردارید که شما را به سوی مهمترین هدفتان سوق دهد. این اصل حیاتی موفقیت است که انرژی و خوش بینی ایجاد می‌کند. برای اینکه شجاعت، اعتماد به نفس و خودانگیزگی (خودجوشی) خود را حفظ کنید باید هر روز کاری کنید که به شما احساس حرکت و پیشرفت به سوی جلو را بدهد. کار شما این است که خود را به مرحله‌ای برسانید که به طور ذاتی احساس کنید مهارنشدنی هستید و کسی جلودار شما نیست و تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که هر روز بی‌وقفه کاری انجام دهید.

 

گام هفتم: هرگز تسلیم نشوید

از قبل تصمیم بگیرید هنگامی که در راستای هدف خود گام برداشتید هرگز تسلیم نشوید. مهم نیست که با چند مانع مواجه می شوید، تصمیم بگیرید و پیشرفت کنید و آنقدر مقاومت کنید تا سرانجام موفق شوید. وقتی از قبل تصمیم میگیرید که پافشاری کنید، مهم نیست که از لحاظ روانشناسی چه میزان سختی را تحمل می‌کنید. وقتی مشکلات به وجود می‌آیند از نظر ذهنی آماده‌ی مبارزه با آنها می‌شوید و تسلیم نمی شوید. تمایل و توانایی شما برای پافشاری و مقاومت، مواردی هستند که موفقیت آتی شما را تضمین می‌کنند.

پاسخ دهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظر شما پس از بررسی و تایید توسط همکاران ما، نمایش داده خواهد شد.