اگر ذهنتان منظم باشد، با نظم و برنامه درس خوانده باشید و در جلسهی آزمون آشفته نباشید چه اتفاقهایی میافتد؟
اول: به سوالهای ساده بیشتر و درستتر جواب میدهید.
دوم: سوالهای سختتر را میشناسید و به سوالهای سختتر کمتر جواب میدهید.
سوم: تعداد اشتباههایتان خیلی زیاد نیست و در سوالهای سادهتر اشتباههایتان کمتر از سوالهای دیگر است.
برای این که بدانید تا چه حد ذهن منظمی دارید یک جدول در کارنامهی کاغذی برایتان درست کردهایم. دانش آموزانی که میخواهند پیشرفت کنند از این جدول میتوانند استفاده کنند و با کمک پشتیبان خود و با گفتوگو کردن با دوستان و با فکر کردن خودشان تشخیص بدهند که چه کارهایی را خوب انجام میدهند و چه کارهایی را باید اصلاح کنند.
در این جدول همهی سوالهای آزمون را به ترتیب سطح دشواری مرتب کردهایم. این جدول ده ردیف دارد. سوالهای آزمون را از سطح 1 تا سطح 10 مشخص کردهایم.
ردیف اول مربوط به ساده ترین سوالهاست. شما میبینید که از سادهترین سوالها چند تا را درست جواب دادهاید و چند تا را اشتباه جواب دادهاید و چند تا را سفید گذاشتهاید.
ردیف دهم مربوط به سختترین سوالهاست. در اینجا هم معلوم میشود از سوالهای خیلی سخت چند تا را درست جواب دادهاید یا اشتباه یا اصلا جواب ندادهاید.
از کجا متوجه میشویم که شما ذهن منظمی دارید؟
اگر شما به سوالهای سادهتر بیشتر جواب بدهید یعنی شما ذهن منظمی دارید و میتوانید سوالهای سادهتر را خوب تشخیص بدهید و به آنها جواب بدهید.
اگر تعداد اشتباههای شما در سوالهای ساده کمتر باشد یعنی شما قسمتهای اصلی را خوب یاد گرفتهاید و خوب تمرین کردهاید بنابراین در سوالهای ساده یا اشتباه ندارید یا اشتباههایتان کم است.
وقتی کارنامهتان را دیدید و متوجه شدید نمرهی تراز و چند از دهتان در آزمون چقدر است به سراغ جدول جمع بندی بروید و به این سوالها جواب بدهید:
به چند سوال مشابه امتحان جواب دادهاید؟
به چند سوال ساده جواب دادهاید؟
چند تا جواب درست و چند تا جواب اشتباه دادهاید؟ آیا اشتباههایتان زیاد است؟
حالا جدول نظم را هم ببینید:
آیا پاسخهای شما در بالای جدول بیشتر است؟ اگر این طور است یعنی شما به سوالهای ساده بیشتر و بهتر جواب دادهاید.
آیا نزدهها و سفیدهای شما در پایین جدول بیشتر است؟ اگر این طور است یعنی شما میتوانید سوالهای سخت را تشخیص بدهید و از کنار آنها بگذرید.
اگر صحیحهای شما در بالای جدول بیشتر باشد و نزدههای شما در پایین جدول بیشتر باشد یعنی شما خوب و منظم درس خواندهاید.
در جدول نظم و در جدول جمع بندی و به طور کلی در کارنامهی کانون، شما نکات مهمی را دربارهی خودتان کشف میکنید. راستی شما برای بررسی کارنامه با دوستان و پشتیبان و پدر و مادرتان هم صحبت میکنید؟
گفتوگو با دیگران سبب میشود خودتان هم بهتر فکر کنید و هربار به نتیجهی جدیدی در مورد روشهای درس خواندن و امتحان دادن برسید و خودتان را بهتر بشناسید.
در پایان با چند مثال از کارنامههای کاغذی، جدول جمع بندی و جدول نظم چند دانش آموز را بررسی میکنیم هدف این است که شما هم بهتر بتوانید میزان منظم بودن ذهن خودتان را تشخیص بدهید.
همان طور که میدانید تغییرات کارنامههای کانون ابتدا در کارنامهی کاغذی انجام میشود. شما میتوانید کارنامهی کاغذی را از دفتر نمایندگی کانون در شهرتان دریافت کنید. پس از چند هفته این تغییرات را در کارنامهی صفحهی شخصی شما در سایت کانون هم قرار خواهیم داد.
حالا به سراغ جدول نظم بروید. این جدول در کنار جدول جمع بندی قرار دارد.
نویسنده : کاظم قلمچی
پاسخ دهید